Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

ENISA HEALING & MASSAGE AMSTERDAM

EN​ERGETISCH THERAPEUT, GEDIPLOMEERD WELLNESS MASSEUR en MINDFULNESS TRAINER MBSR

Verlichting van fysieke en emotionele pijn, herstel van ziekte en ontspanning


Mijn ervaring en het ontstaan van het anti-stress pakket:

Een aantal jaar geleden maakte ik ook een periode mee waarin ik veel druk en stress ervoer. Dit heeft bijna 5 jaar van mijn leven geduurd. Ik heb geleefd zonder bewust te zijn. Ik zou kunnen zeggen dat ik helemaal niet leefde. Dit zijn jaren van mijn leven die ik nooit meer terug krijg. Ik wist niet hoe ik om moest gaan met de dingen die toen in mijn leven gebeurden.


Ik zat constant in mijn hoofd, in mijn gedachten. Ik vroeg me steeds af ‘Wat nu? Wat moet ik doen? Nachtenlang sliep ik niet. In eerste instantie ging ik alleen maar harder rennen; veel werken, me meer druk maken. Ik dacht ‘als ik maar gewoon door ga zal het wel goed komen’. Maar het constante piekeren hield niet op. Zowel ’s nachts als overdag.

Als ik buiten liep was ik mij niet bewust van de mensen of de natuur om mij heen. Mijn gedachten en de stress waren de baas over mij. Daarop viel ik in een depressie . Ik wilde nergens meer heen. Had nergens zin in behalve thuiszitten. Na mijn stemming begon ook mijn gezondheid achteruit te gaan. Iedere keer als ik me afvroeg waarom iets me overkwam, kwam er nog iets negatiefs bij.


Mijn kinderen waren voor mij uiteindelijk de reden om mezelf toe te spreken en weer op te staan. Ik zei tegen mezelf ‘je moet iets veranderen. Je moet leven voor je kinderen’.

Toen heb ik een punt kunnen zetten achter deze fase in mijn leven. Ik ben begonnen met anders denken. Ik ben begonnen met in mezelf geloven en ben een andere weg ingeslagen. Ik heb veel gedaan en veel gelezen. Het is niet makkelijk geweest, maar ik ben wel trots op mij zelf. 


Ik geloofde niet meer in de illusie dat er geen verbetering mogelijk was. Het kan wel beter, veel beter.


Nu, als ik denk terug aan die tijd, weet ik dat dit mijn les was. Door deze ervaring kan ik andere mensen beter begrijpen en ze helpen om zelf ook anders in het leven te gaan staan en weer te genieten.

Droom niet zoveel over morgen,


dat je vandaag daardoor vergeet.


Probeer ook in het nu te leven,


het is voorbij voor je het weet.

(van Martin Gijzemijter)